Parodi på fjället!

Jaha vilken dag!

Manchester åkning kl 09.00 när liften öppnade!

Susanne skulle testa den långa röda backen från gondolen och trillade i ett obevaktat ögonblick och överböjde sitt ena ben så hon fick skitont i knäet, fick det fixerat och fick åka skoter upp med pistör Jonas. Gondolen ner och in till sjukstugan. Väl där kom våra bekanta som vi delar stuga med och vi trodde de kom för de fått höra att vi var i sjukstugan men Nej! Deras dotter Beatris hade slagit en rejäl vurpa på samma ställe som Susanne trillade på och har förmodligen en spricka i typ radiusbenet. Sen när vi alla skulle lämna sjukstugan halkade Daniel och slog armen i en vagn inne i sjukstugan! Jesus!

Så nu sitter Susanne här med lindat knä med benet i högläge, Daniel har fått sin vänsterarm lindad och familjen Almén är på väg de 8 milen enkel resa till Torsby! Frågan är om jag ska våga ge mig ut och åka mer. . . näää tror inte det. . . Ibland är man glad att man fick en grundlig förstahjälpen utbildning i lumpen.

Glömde att säga att trerätters nyårsmenyn som vi beställt och betalat serveras kl 19.00 och klockan är 12.30 nu. . . undra om våra vänner hinner tillbaka!

Sidvinden


Vajert om man säger så! Observera manchestern. . . :)


Danne. . .


Coolingen går skidskola för 5'e gången nu! über jäklig på skidor nu. . .


Mer soluppgång!


Danne till vänster. . .


Soluppgång kl 09.00 och ännu en manchester åkmorgon! Fy fan va gott det var men kallt på de exponerade kroppsdelarna. Näsa och kindben. . .


28 minus!


I dalen är det 28 minus på vår sida endast -12 och det känns som sommarvärme när man kommer över hit. Men vädret är fantastiskt och solen skiner på oss!


Brevet till statsministern!

Då nyår nalkas med stormsteg så beslutade vi idag att sända ut en expedition i kylan för att handla förnödenheter i Sysslebäck. Denna lilla by ligger endast på två bra drivers avstånd från Branäs stora alpina anläggning där tio tusentals turister från norra Europa samlas varje vinter för att avnjuta skidåkningens och snöns förnöjelser.

I Sysslebäck ligger en stor coop forum, Q8, simmhall osv osv. . . men vet ni vad jag fick för svar när jag frågade Q8 föreståndaren var Systembolaget ligger!? - "Jo det är Coopforum som är ombud här" Ombud frågade jag med en tvivlande stämma! Jo shhhhs (det där speciella ljudet som nordbor gör) - "Systembolaget har inte hittat hit"

Ja ja då får vi väl knata in på Coop och handla tänke possitva Christer! Samma jakande sugljud från kassörskan i kassan på frågan om de var ombud för systemet. Ja ha vad har ni att erbjuda då?! - "inget. . . man får beställa" Första leveransdag är den femte Januari! Jamen var finns närmast riktiga System bolag då? - "jo dee ligger i Torsby 8 mil härifrån"

WHAT!

Ja ja tänkte jag, att det är trots allt 2010 snart. Så beväpnad med ett bank-id måste det ju bara vara att surfa in på Systembolaget.se och lägga en beställning där och få de rara små dryckerna levererade med företagspaket 16.00 imorgon. Men nej. . . Man håller tydligen på med en test i Malmö och Uppsala hur nu en geografisk ort kan ha något med internet att göra.

Nej detta är helt enkelt för dåligt! Frågan kommer utan vidare funderingar, min kära statsminister, hur kan ett statligt monopolföretag som systembolaget hantera sina kunder på ett dylikt sätt. Detta är om något ett tecken på att denna socialistiska instution omgående måste få gå ur tiden.

/ Christer Håård

Tror ni detta är kallt?


Räkna sen att en störtloppsfantom som jag håller sisådär en 80 km/h i medelhastighet ;) imman i utandningsluften blev till frusna små moln som trillade ner bakom en i fartvinden :)


Björnbacke liften. . .


Vackert ehh?


I en lift. . .


Björnbacke liften imorse! Uppe kl 07.00 och i liften kl 08.55 (öppnar 09.00) därefter manchester åkning i en timme innan deg pellarna tagit sig ut. . . ;)


Morgon på fjället!


Idag har vi haft kallt! -13 på toppen och -28 i dalen där gondolen utgår från (för er som vet) Men sol från en klarblå himmel och 0 m/s


Lite dålig skärpa. . .


Så här ser stugan ut. . .


"Frukost TV'n" monterad


Så nu sitter frukost TV'n på plats, leta och se om ni kan finna antenn och strömkabel till TV'n he he :)


Simsalabin!


Naturligtvis har jag gjort så man kan svänga in TV'n i köket om man vill titta när man lagar mat!


Köksön almost done!


Nu är nästan köksön klar, sockel på och lite el jobb så är den klar. . . Nu ska listerna på plats osv osv. . .


Jul Jul strålande Jul!


OBS: Spisen tänds endast med SurSvenskaDagbladet!


När man ändå har byxorna nere sas. . .


Naturligtvis kom jag på att en vägg till och en liten dörr kunde vara på sin plats! Embryot till den kan man se i form av några reglar till höger.

Vad och varför? Jo, dörren till vänster är toan / bad på ovanvåningen. Dörren rakt fram är till Dannes datorrum. Dörren till höger leder till Dannes rum. Nya väggen med dörr (samma dörr som satt in till Dannes rum där nere) kommer att skapa en egen "lägenhet" till Daniel. Som han sa "då saknas bara ett litet kök pappa" ha haha. . .


Från köket. . .


Slutligen en bild från köket mot "matsalen" den nya öppna planlösningen gör att huset känns helt annorlunda. Som ett helt nytt hus kan man säga! Nu ska köksön på plats sen är det mängder med småpill kvar såklart. Naturligvis har jag dragit fram elrör som sticker upp under köks-ön så den kommer att förses med 230 uttag nere på sockeln.


Ännu en. . .


Antalet spacklingar och målningar som har skett är omfattande, väggarna är bredspacklade och slipade därefter finspacklade och slipade, samma med taket. Susanne målar och jag bygger slipar och spacklar. Taket i köket är utbyggt 1.5 dm så det går in i valvet och slutar längsmed matrumsväggen. Det var inget litet pyssel kan jag säga. Dessutom var där såklart elinstallationer i väggen som behövde dras till en ny dosa i taket. jisses. . .


Vy mot köket. . .

Här kan man skönja den icke färdiga köks-ön. . . blir samma bänkskiva som i resten av köket och den ska jag fräsa nu. . .



Tapet mönster. . .

Faktiskt mycket enklare än vad man kunde tro att sätta denna tapet av non woven typ, betyder att man sätter den med vinyl och vävlim som man applicerar på väggen = inget kladd med lim på tapeten alltså!



Ännu en. . .


Vy från uterum

Här ser man en färdig fondvägg och en mindre färdig. . .  Skeppsgolvet är klart och hälften av listerna är klara, resten ska jag sätta idag tror jag. . .


Vy från hallen

Nu är det nästan klart dessa bilder är tagna den 15/12


Första våden på plats


Far ända in i baljan. . .


Gilbert!

Här har vi min gammle far! Han hjälper oss tapetsera, också i söndags. . . Mönsterpassningen skojade man inte med kan jag lova men vi fick ihopa det. Fondvägg 2 ut mot gamla landsvägen.



Rickardo 2

Så kan man också se ut. . .


Dekorsten

Så här ser den ofogade dekorstenen ut som vi valt.



Rickardo!

Kocken som omskolat sig till plattsättare! Med våtrumscertifikat och allt! Behöver ni hjälp så kan Rickard. . . bakom honom kan man skönja skorstenshålet och i denna hörna ska den nya kaminen stå. . .


Fondvägg bakom kaminen

Söndagen var dagen det skulle ske! Allt skulle bli klart i Christers tidsoptimistiska galenpanna! Men Nej. . . Plattorna räckte inte då spillet blev för stort tack vare ofördelaktiga mått ja ja. . .


RSS 2.0