Styrelsemöte idag på MECA Raceway

Idag ska vi ha styrelsemöte SRIF / MECA. Hoppas någon åker dit tidigt och slår på AC'n Kanske jag tom. . .

Det ska bli ett intressant möte där jag vill ha svar på en mängd saker. Man ska komma ihåg att jag klart och tydligt deklarerat att jag hjälper till med det som jag hinner med. Men min första prio nu ligger hos NetStore och det går bra kan jag säga. Har aldrig varit så lönsamt som det är nu och då har jag precis börjat komma igång igen. . .

Jag ska göra det jag sagt och se till att sådana saker som öltillstånd, bygglov, annonser osv osv blir gjorda. Och det blev gjort alltsamman så. . .

En ny banan är på gång i Västsverige och de vill hyra in mig som konsult för att få till sitt eget MECA Raceway. Det ska bli ett roligt och utmanande projekt. Jag har redan räknat ut en del saker här på min kammare.

Stranden!? Nä jag tror inte det. . .



Denna lilla pool tycker jag är underbar! Åtminstone så länge innehållet i den har en temperatur enligt nedan. Vem i hela världen vill utsätta sig för sand mellan tårna och i mackorna samt iskallt vatten som dessutom kan innehålla allt från saker som bräns, sticks eller hugger?!

Det är mycket billigare än vad de flesta tror att sätta in en sån här. Det finns dessutom supereffektiva solfångare som kan värma upp dem gratis. Vi värmer upp vår med grundvattenvärme och det kostar inte många kronor per dag.

Jag stannar hellre hemma än åker till något flottigt sydeuropesikt land där resebyråerna gör allt för att lura i sina kunder att man kommer till ett paradis. T.ex. när vi var på Rhodos för ett antal år sedan. Trots att man köpt det lyxigaste paketet typ "Royal Crown Super DeLYX" så visar det sig att "bungalowsen" på stranden var en vitkalkad, formgjuten, betongbunker - etta med kokvrå vid en klippbrant ner i vattnet. Barnvänligt som f-n NOT! Poolerna var inte uppvärmda och höll inte badbar temperatur. Det var så kallt att inte ens barnen badade!

Nä jag stannar hellre här under mitt parasol. . .

POOL temperatur är viktiga saker!



Den övre av displayerna talar om vattentempen. Allt under detta betraktar jag som obadbart. Jag är mao årtusendets största badkruka iallafall om man ska lyssna på vad Danne tycker.

Ismaskin måste man ha!



Man måste ha en ismaskin! Annars kan ölen bli varm och det vill man inte.


I USA kan man köpa is precis överallt.


I Sverige kan man inte köpa is någonstans i princip.


Hmmm undra om man skulle kunna lära Svenskarna det fina med is.

Statoil borde sälja is på alla sina stationer på sommaren. Begreppet "kylklamp" finns inte i USA. Hur många gånger har man inte varit på väg till stranden och velat ha kall dricka med sig bara för att upptäcka att man glömt lägga in kylklamparna i frysen sist man använde dom?!

Dessutom kan man på de flesta ställen i USA köpa dricka i en spann fylld med is. När man har poolparty i USA så har man oftast en tunna som man slänger ner ölen och isen i. Ser festligt ut och finns det något godare än en frostad ölflaska en riktigt varm dag?

Nä det gör det inte. Basta.


Fabror Gösta RIP

Min Farbror Gösta Håård gick bort i natt. Tragiskt. Han blev 88 år gamal och klarade inte sviterna efter en dubbel höft operation.

Tankar till familj och vänner såklart. . .

Gösta kan beskådas vattnande sin gräsmatta i Annaheim här: http://www.youtube.com/watch?v=2TalaI6hedY&NR=1
Där kan man om man tycker om jänkebilar också beskåda lite autentiska bilder från 60 talets Californien.

Gösta var en trevlig prick alltid glad och rolig. När jag hälsade på honom för några månader sedan så frågade jag hur det var med honom och svaret kom snabbt och snärtigt "Det är underbart"

The Haard story filmerna är det min bror som lagt upp på Youtube och de kommer från en STOR låda med super-8 filmer som jag och brossan lät konvertera till DVD för några år sedan. Gösta och Linea bode i USA samtidigt som min mor och far. De lämnade kalla Sverige i början på 50 talet óch flyttade sedan hem till Sverige i slutet på 60 talet. I filmerna kan även lilla jag skymta förbi som liten grabb. . .

Fixar äntligen till lager delen av nya NetStore!

Ordnar med så det blir möjligt att ta sig fram ute på lagret!

En miljon grejor som ska sorteras och naturligtvis valde jag den varmaste dagen på länge till detta lilla uppdrag. . . ja ja. . .

Snart är det dax för invigningsfest av nya NetStore! Det ska badas och grillas osv osv. . .

När det är som varmast ska man jobba som hårdast!


www.bonton.se är underbart!


Glad Midsommar!

Kända citat att förgylla firandet med:

"ät inte nattamaten man blir dålig av den"

"håll er borta från sillen den gör att man mår illa dagen efter"

Vill ni skratta så rekommenderar jag varmt att man klickar på följande länk: www.bonton.se

Klart att grabben ska ha en fyrhjuling!



Han hade skit kul på denna igår och ville helst av allt sätta av mot horisonten. . ..

Patentansökan inlämnad på bil laptop fästet!

Se bild nedan. . .


You win some and you lose some!

Jaha! Idag gick AudioDevelopment i konkurs. En av våra bästa kunder någonsin. Vi förlorar säkert lite pengar men det hadlar om en 20.000.- Det värsta är att jag har mängder med produkter i lager åt dem. Men det största problemet är att man förlorar en potentiellt mycket bra framtida kund. Synd, men det kommer nya ;)

Saxat från Sydsvenskan:

Sonys marknadsdominans och lågkonjunkturen knäcker Malmöföretaget Audiodev, som tillverkar testutrustning för cd- och dvd-skivor.

Audiodevs lönsamhet har varit svag under flera år medan kunderna avvaktade utgången av striden mellan de konkurrerande formaten blålaser och HD-DVD. När denna sedan avgjordes till blålaserns förmån i början av förra året ökade orderingången. Men sedan slog finanskrisen till och marknaden tvärdog.

Helåret 2008 slutade med en på 45 miljoner som följdes av en förlust på 18 miljoner enbart under första kvartalet 2009.

Audiodevs största kunder har minimerat sina investeringar i år och även under nästa år väntas de sannolikt bara göra mindre investeringar. Enligt Audiodevs styrelseordförande och huvudägare Jan Barchan har den svaga investeringsviljan även påverkats av Sonys marknadsdominans.

Mot bakgrund av detta och bolagets svaga likviditet undersökte styrelsen möjligheten till en nyemission. Men när Jan Barchan, som via sitt bolag Briban Invest äger 58 procent i Audiodev, inte var beredd att delta i emissionen beslöt styrelsen att lämna in en ansökan om konkurs.

Enligt Jan Barchan är det tänkbart att det kan bli en rekonstruktion av bolaget om det kan bantas till mindre volymer. Dotterbolagen i Tyskland, USA och intressebolaget i Hongkong berörs konkursen.

Audiodev har 70-talet anställda. I Malmö, där 15 personer varslades i slutet av maj, berörs cirka 35 anställda av konkursbeslutet.

Audiodev är noterat på Stockholmsbörsens Small Cap-lista där aktien handelsstoppades på måndagen.


Vellinge Festivalen igår och idag!

Lördagkväll vid sådär 20.30 så fick jag ett ryck och åkte ner för att se hur det gick för Salles ölförsäljning på Vellinge Festivalen. Väl där så var köerna långa och ölen såldes i kubikmeter mängd. Det första som hände när jag stack in näsan i baren var att Salle skrek på mig: VÄÄÄÄXEL (han behövde 5.- / 10.- han hade ju nämligen satt priset till 45.- den tomten ha ha. . . Som tur var fanns det massor med tombola, choklad hjul, bollkastning på burkar osv osv och de hade så mycket växel att det hade krävts en lastbil för att köra hem det.

Men ingen källa äro outtömmlig som bekant så senare fick vi sänka priset till 40.- och sen tog såklart 20 lapparna slut he he :) Nåväl kvällen måste ha varit bra för det var mycket tomma fat att lasta i lastbilen när det var slut. Bland artisterna fanns Hasse Andersson & Kvinnaböske band
, Pedalens Pågar, Essex, Cissi and Lee och Vellinge musikskola.

Cissie And Lee och Essex spelade när jag var där. Efter ett tag brann Essex PA upp (bokstavligen) vilket var lite komiskt! Så tjejerna från Dansbandskampen fick ta vid resten av kvällen. De var duktiga. Nu är jag ju ingen expert på denna form av musik då den borde uppskattas av den äldre generationen ;) men av någon konstig anledning var där en massa hardcore dansbands ungdomar. HA HA! Vem hade trott att det skulle bli så här?! Jag trodde åtminstone att musik med 4 st seriekopplade SPX-90 reverb skulle dö ut och självdö men icke sa nicke!

En lustig detalj var att den ena ölpumpen bara skummade hela tiden, känns det igen? Ja ja en och en annan Tjekisk öl slank ner ändå. Kul att se att kvinnan på postens företagsavdelning här i Vellinge vet hur man festar ha ha. . .

Imorse tog jag grabben och hans bäste vän till samma ställe för att de skulle få leka, åka karusell och äta karamell sas. Det var uppskattat och nu är små gosedjurs kollektionen påfylld igen. Den gick ju ner kraftigt den veckan vi passade hunden Chilly. Han älskade nämligen att döda små gosedjur.

En reflektion jag gör är att nästan ingen av handlarna är med och säljer och apar sig / klär ut sig som förr när morsan höll i spakarna. Detta innebär nog ett tapp på besökarsidan. För trots att vädret inte var optimalt så var det mindre besökare än det borde vara. Med så bra underhållning så borde faktiskt Vellinge centrum vara sprängfyllt med folk igårkväll. Något har nog gått snett i marknadsföringen. Dessutom kan man ju inte köra en sån här grej utomhus, det blir för väderkännsligt. Nä ett gigantiskt öltält med dansbana och live scen hade nog varit melodin. Borde gå att bygga ett gigantiskt tält över hela centrum eller inne i Gästisparken. Den är dessutom avspärrad runtom så man skulle lätt kunna ta betalt en 50 lapp för att folk ska komma in.

Ja ja, ska nog öva mig en timme att sitta på händerna så jag inte får för mig att sträcka upp en hand när någon frågar om jag kan hjälpa till med detta. Ideellt arbete är nämligen ingenting jag sysslar med längre.

Ny idé!

Ja efter att ha kört runt öresundsregionen under en halv dag för att leta efter en specifik grill så gav jag upp och körde hem för att leta på internet. Döm av min förvåning när jag inte kan hitta någon webbshop i landet som koncentrerar sig på en av sommarens höjdpunkter! Nämligen grillar och dess tillbehör.

Sagt och gjort en ledande tillverkare kontaktades i veckan och signalerna från dem är possitiva! Tanken är att koppla samman hemsidan med tillverkarens affärssystem så vi kan distribuera grillar på samma sätt som vi idag säljer datorer. Naturligtvis får detta hamna i ett eget bolag. Där någon får jobba med detta.

Vi får väl se, domännamnet är mitt iallafall!

Hmm sånt här händer när jag får lite tid över. . .

Loggo!


NetStore och dess nyuppståndelse!

Så lönsamt som det nya bolaget är har det gamla inte varit på många herrans år. Detta är melodin för IT företag idag.

Recept:

Nästan inga kostnader!
Grym hemsida!
Massor med kunder!
Massor med leverantörer!


Nu ska vi prata lite om tanke och konsekvens!

Av en händelse så slog det mig att man kanske skulle kolla med MIF Redhawks varför man inte hört ett knyst om de säsongskort man har. Surfade in på deras hemsida och döm av min förvåning! Om man inte gick in och bokade sina platser innan den 30 april så var man inte garanterad att få samma platser säsongen 2009/2010.

Saker har ju blivit bättre i den klubben men en sak är klar. Den klubben behöver hjälp! Den behöver hjälp med en viktig sak! Tanken!

Varför skickar man inte ut en faktura till alla som har årskort och sätter en sista betaldag för den.

eller

Varför skickar man inte ut ett brev till alla som har säsongskort och upplyser om detta nya idiotiska system.

Hur många ska bli sura framöver när de får reda på att den plats som man kanske var och valde ut innan arenan var klar är någon annans numera?! Jag själv kommer att bli heligt förbannad! Hur många funderar över sitt säsongskort på våren sommaren? Det kommer att bli ett jävla liv när säsongen närmar sig och folk börjar rota i sina plånböcker efter sitt årskort och börjar ringa till ticknet osv osv. . .

Det är många gånger som jag undrat över varför man gör på olika sätt i den klubben. T.ex. varför ger Percy bort en massa intäkter till Ticknet. Istället för att sköta biljettförsäljningen själv.

Om jag var Percy så hade jag gjort följande:

Ringt till Svensk Filmindustri (SF) och frågat vem som utvecklat deras fantastiska system. Sen hade jag gått till det IT företaget och frågat vad det skulle kosta att få samma system på plats i Malmö Arena. Alla som varit på SF bio vet hur fantastiskt smidigt det är. Boka online med ditt kreditkort dra det vid vändkorset och bli insläppt t.ex. Naturligtvis hade man kunnat lämna samma kravspecification till ett antal IT företag som kunde lämnat pris på det.

Jag vet inte hur dealen ser ut med ticknet men den är säkert procentuell på intäkterna och dessutom fungerar det extremt dåligt. Det har ju varit en fars hela förra året. Stolar som sålts men som inte fanns i verkligheten osv osv osv. . .

Ja ja min hjärna finns att få för 695.- / timme det är billigt. . .

Bra att man kan knyta nya kunder på lunchen!

Andra gången på två veckor som en ny kund kommer till NetStore bara för att jag äter lunch på Söderslätts golfklubb.

RSS 2.0